All Activities

Radically New Solutions for a More Sustainable Urban Future

Opportunities

Swissnex in San Francisco invites startups, design studios, research projects, and corporate initiatives in the fields of Food, Energy, and Physical and Digital Cities to submit their projects to take part in our 20th anniversary programming, from November 7–9, 2023 in San Francisco.

U.S. Approves the Sale of Lab-Grown Chicken

News

The Agriculture Department approved the production and sale of laboratory-grown meat for the first time on June 21, clearing the way for two California companies, Upside Foods and Good Meat, to sell chicken produced from animal cells. The decision is a milestone for companies making cell-grown meat, along with consumers looking for alternatives to chickens bred in a factory farm and slaughtered.

Projet collaboratif NPR: FEEL – Food Energy Eco Lean

News, Opportunities

Pour faire face aux augmentations des prix de l’énergie, la fluctuation de sa disponibilité et en vue de contribuer à l’atteinte des Objectifs de Développement Durables, le projet FEEL propose une intégration de l’optimisation énergétique dans les entreprises agroalimentaires.

FAO Event: Sustainably feeding 10 billion people in 2050

Events, News

Keynote presentation by Dr. Ismahane Elouafi, the Chief Scientist of the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
June 1, 2023 | 14:30-16:30
EPFL Auditorium: MED 0 1418
Organized jointly by the EPFL Integrative Food and Nutrition Center and the EssentialTech Centre.

15 juin 2023 BCF Arena Fribourg: InnoFood & Co

Events

Le rendez-vous annuel incontournable pour se connecter avec les acteurs de l’écosystème agro-alimentaire, en Suisse et à l’international, et découvrir les solutions pour une alimentation saine et durable.

Jeremy Luterbacher’s PET-like plastic made of plant by-products

News

Jeremy Luterbacher from EPFL’s Laboratory of Sustainable and Catalytic Processing has developed a way to turn plant by-products into materials that could serve as an alternative to some types of plastic.

Appel à projets sur le thème Sport & Nutrition

Opportunities

L’Innovation Booster Sport & Activité Physique, soutenu par Innosuisse et en collaboration avec l’UNIL et l’EPFL, est à la recherche d’un porteur de thème qui souhaiterait aborder la nutrition sous l’angle du sport. Le but étant de stimuler la collaboration multisectorielle afin de lancer de nouveaux projets et partenariats dans une culture d’innovation ouverte.

Événement – Sommet Suisse sur le Système Alimentaire

News

Ces derniers mois, l’Assemblée Citoyenne pour une Politique Alimentaire et le Comité scientifique Avenir Alimentaire Suisse se sont penchés de manière intensive sur cette question. Les recommandations en résultant pour une politique alimentaire durable ont été remis lors du Sommet Suisse sur le Système Alimentaire 2023.

Innovation Booster Swiss Food Ecosystems – Ateliers et campagnes d’idéation

Events

La transformation de notre système agroalimentaire nécessite un espace sûr qui crée des opportunités, génère des idées et développe des solutions radicales. C’est l’objectif de l’Innovation Booster Swiss Food Ecosystems, qui est soutenu par Innosuisse et co-géré par Swiss Food Research et le Cluster Food & Nutrition.

Call for participants – Empowering youth and women in science for a food-secure future

Events

Celebrating the spirit of the International day of Women and Girls in Science in February, FAO and the World Food Forum will organize a hybrid event in Geneva to facilitate an exchange between FAO’s leaders and women in science who are developing innovative approaches, technologies and science to address the current global food challenges we face today.